Консервативната Нова демокрация на действащия гръцки премиер Кириакос Мицотакис се радва

...
Консервативната Нова демокрация на действащия гръцки премиер Кириакос Мицотакис се радва
Коментари Харесай

Нова демокрация води на изборите в Гърция

Консервативната " Нова народна власт " на настоящия  гръцки министър председател Кириакос Мицотакис се радва на безапелационна преднина пред главния си противник, лявата партия СИРИЗА на Алексис Ципрас, оповестява " Катимерини ". 

Това демонстрират формалните резултати от съвсем 70% от преброените изборни секции на парламентарните избори, извършени в неделя в Гърция.

С съвсем две трети от преброените гласове, лявата опозиционна партия на някогашния министър председател Алексис Ципрас остава на второ място с 20% от гласовете, в съпоставяне с 40% за партията " Нова народна власт ".
 Гърция избира парламент в неделя
Гърция избира парламент в неделя

Несигурност към вота вещае нови избори скоро

Новият изборен закон обаче, съгласно който се организира гласуването, значи, че Мицотакис ще се бори да сформира държавно управление, без да търси съдружен сътрудник.

Източници от " Нова народна власт ", споделят, че вторият тур на гласуването може да се организира на 25 юни вместо на 2 юли.

Премиерът Кириакос Мицотакис сподели, че " резултатите от урните са основни. Посланието е " Нова народна власт " да бъде еднопартийно държавно управление. "

В първото си изказване след мощното показване на неговата партия той сподели, че Гърция се нуждае от държавно управление, което има вяра в промените и това не може да се случи с нежна администрация.
 Снимка 619205
Източник:

Лидерът на ПАСОК-КИНАЛ Никос Андрулакис приветства представянето на партията си на изборите, определяйки го като " огромна победа ".

" Днес е доста огромна нощ за демократичната партия. И желая да благодаря от дъното на сърцето си на всяка гръцка жена и мъж, които подписаха тази доста огромна победа през днешния ден ", сподели той в първото си обществено изказване, защото партията му изглеждаше по пътя да усили местата си в Народното събрание.
 Exit poll:
Exit poll: " Нова народна власт " води на изборите в Гърция

Но евентуално няма да има болшинство

Припомняме, че изборните секции в Гърция затвориха в 19 часа и към момента тече броене на гласовете.

Разпространените по-рано резултати от exit poll също демонстрираха преднина за " Нова народна власт ", само че не и болшинство. 

Очакванията бяха тъкмо за сходен резултат и неустановеност след вота. 
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР